Cykelhjelme til børn og voksne

Abus Cykelhjelme er nok en af dem du kender bedst. Abus bliver hele tiden markedsført, og når det gælder en cykelhjelms sikkerhed, går man heller ikke helt forkert med Abus børnehjelme eller voksenhjelme. Abus er kendt for at have lys og en nem lukning af hjelmene. Og så er der insektnettet der forhindrer de små dyr i at komme ind gennem de mange lufthuller.

Virksomheden Abus blev gundlagt i Tyskland i 1924 med produktion og salg af hængelåse ud fra devisen: Sikkerhed er afhængig af kvalitet! Siden da er virksomheden vokset kraftigt, og dækker nu salg i hele verden med produkter, der alle udspringer af grund ideen omkring sikkerhed. Man har altid husket de grundlæggende principper om sikkerhed og kvalitet, der gav virksomheden succes fra starten af.

I dag har ABUS produktionsfaciliteter flere steder i Tyskland samt Kina og Taiwan og har salgsmæssig succes over hele verden. Det er på disse fabrikker ABUS producerer de cykelhjelme vi kender, og så mange er glade for. Alle kender ABUS og deres velkendte design der kendetegner en stabil og sikker forretning.

Alpina Cykelhjelme er tysk kvalitet der kendetegnes ved at være sikker og vel designet på alle måder. Alpina bruges meget i udlandet og har også vundet flere flotte priser i blade og forbrugerundersøgelser i udlandet. Det er lige som vi ikke kender så meget til Alpina i Danmark endnu.

Alpina børnehjelme er flotte, frække og meget lækre at have på. Selv farverne virker som om de giver børnehjelmene mere design og føles dermed mere lækkert. Børn går også op i at se godt ud, og med en børne cykelhjelm fra Alpina, kan de både cykle sikkert og se godt ud.

Alpina til voksne er et kapitel for sig. Ikke nok med at sikkerheden er i top, men de er også virkelig lækkert bygget med nemme låse og indstillinger så den sidder helt perfekt på hovedet. Den er nem at tage på og nem at tage af.

Bell Cykelhjelme er efterhånden en af de hjelme som vi alle kender. Design, luft, kvalitet, sikkerhed og en nem lås, der kun tager et par sekunder at lukke eller åbne.

Bell cykelhjelme produceres til voksne og børn. De fleste hjelme er produceret til BMX, skating, MTB og Race. Bell cykelhjelme er samtidig kendt for deres kæmpe sortiment og suveræne sikkerhed.

Bell Helmets cykelhjelme er godkendt i USA efter strenge regler og selvfølgelig samtidig i Danmark og resten af Europa. Alle hjelme fra Bell har klaret en såkaldt “Corner-stone” test hvor man simulerer fald mod en kantsten. Yderhjelmen er støbt fast på den indvendige del. Kaldet Fusion In-Mold. Et nyt og meget funktionelt system, der samtidig holder vægten nede.

Bell er helt sikkert en godt valg uanset om du er barn eller voksen. Bell er så sikker, at de også laver motorcykelhjelme.

Bell MC Hjelme. Og nu er de så også begyndt at producere motorcykelhjelme. Bell MC hjelme er virkelig lækre og sidder perfekt. Man får virkelig meget luksus for pengene på MC hjelme fra Bell. Vægten på en Bell MC hjelm er forholdvis lille, da de fleste hjelme har In-Mold.

BMX og Fullface Hjelme er ikke nødvendigvis det samme, men flere og flere vil have en fullface hjelm på når de kører BMX. Når der køres BMX på en bane professionelt, er der brug for en god hjelm der holder bedre end en almindelig cykelhjelm. Det er derfor folk vælger en hjelm der beskytter kæbepartiet ved et styrt. Og her er Fullface hjelmen perfekt.

BMX som leg er ikke så voldsomt, og her vil en normal cykelhjelm måske være mere egnet. Mange BMX cykelhjelme har skruespænde i nakken til at justere størrelsen med. Det finder du flere steder, men også hos Abus. Lane-U og andre cykelhjelme.

Børne – Junior Cykelhjelme er mange gange mere farverige, men i virkeligheden er det en helt almindelig voksenhjelm som er blevet til en børnehjelm. Hjelme måles i cm. og hvis du skal måle dit hovede, skal du måle lige over ørerne og rundt om hovedet på det sted hovedet er mest bredt. Der er lagt et billede på de fleste hjelme der viser dig hvordan du skal gøre.

Cratoni Cykelhjelme børn og voksne. Cratoni cykelhjelme er en af de hjelme som har skruespænde i nakken, og mange bruger dem som BMX hjelm. Desværre er udvalget af Cratoni meget lille i Danmark. Men det er meget synd, for designet holder hele vejen igennem. Cratoni børnehjelme findes i forskellige størrelser lige som Cratoni voksenhjelmen.

Cykelhjelm Hövding er en forvokset Airbag. Hövding er opfundet i Sverige og bliver nu solgt i hele norden. Hövding folder sig ud når der er brug for den. Som en airbag folder den sig ud rundt om dit hovede ved styrt eller når der ellers er brug for den.

De fleste forsikringsselskaber giver dig en ny Hövding cykelhjelm, hvis uheldet er ude. Du kan nemlig ikke bruge den efter et styrt. De forskellige sensorer og mekanismen til airbaggen skal nemlig testes før man kan bruge den igen, og så kan man lige så godt give dig en ny gennemforsikringen.

Hövding cykelhjelmen sidder som en halskrave og giver dig større frihed når du cykler. Du slipper for hattehår og kan bedre høre omgivelserne på denne måde. Husk at det er en forholdsvis dyr investering, så tal med dit forsikringsselskab før du køber den.

Enkeltstarts hjelme kender du fra cykelsporten og Giro Cykelhjelme har sikkert samme måde at påvirke dig på. Enkeltstarts hjelme er meget lidt modtagelige for vindmodstand, og deres airodynamiske ydre kan også se lidt specielt ud. Giro cykelhjelmen er mere en almindelig cykelhjelm, men den bruges rigtig meget af cykelryttere, da den ikke vejer så meget, og samtidig er meget behagelig at have på i længere tid.

Sikkerhed og aerodynamik er i fokus og Giro producerer i dag cykelhjelme, handsker, cykelsko, såler og strømper som handles over alt i verden. Giro producerer også cykelhjelme til hverdagsbrug til både børn og voksne.
Cykelhjelmene er kendt for deres pasform, komfort, kvalitet og stil.

Giro børnehjelme har One Step fit system hvor remlængden og selvjusterende stropper automatisk tilpasser sig barnets hoved. På voksenhjelme er der lignende systemer der gør justeringen af hjelmen utrolig nem og komfortabel.

Giro cykelhjelme lever op til CE EN 1078, som er den europæiske godkendelse og CPSC som er den amerikanske. CE EN 1078 godkendelserne på cykelhjelme i Europaer et lovkrav som giver dig en uovertruffen sikkerhed for dit barn og dig selv.

MC Hjelme kan produceres mange steder, men Bell Mc hjelme er bare et stort skridt foran. De sidder bedre og udstyrslisten er federe. Sikkerheden er i top og designet holder.

 

MTB Hjelme er cykelhjelme som skal bruges til MTB cykler. De skal være holdbare og sidde ordentligt fast på hovedet. Der skal være godt udsyn og en lukkemekanisme der med det samme kan åbne hjelmen hvis der er brug for det. Ofte køre MTB cyklerne i skove og mellem træer og grene. Derfor skal hjelmen være nem at få af hovedet hvis uheldet er ude.

Nutcase Cykelhjelme er Amerikansk design. De kræver meget for at hjelmen er lovlig og derfor er du sikker på at den er sikker at køre med. Nutcase fik allerede i Generation 1, en Bedst i Test udmærkelse for deres børnehjelm. Der er kommet flere priser til efterhånden, og med tiden er vi nået op til generation 3. Nutcase generation 3 er forbedret med forskellige tiltag. Skallen er blevet tykkere på udvalgte steder og så er der kommet skygge på.

Nutcase Børnehjelme er meget dekorative og så er Nutcase børnehjelme meget nemme at få på og låse med magnetlåsen. Der er ganske simpelt ingen undskyldning for at børnene ikke har hjelm på. Nutcase findes som voksenhjelme og børnehjelme, samt Little Nutty og Baby Nutty hjelme.

 

XLC Cykelhjelme fået helt nede i de små størrelser. Du finder dem med bil motiver, Disney motiver og prinsesse motiver. Alle sammen meget farverige og flotte. Børnene elsker dem og du har sikkert allerede set mange forskellige XLC børnehjelme ude i byen.

XLC voksenhjelme er en Tysk succes som er en af de bedst sælgende i Tyskland. Alle kender de flotte cykelhjelme og der er lavet mange forskellige tests. I tyskland bruger de ikke Tænk – Bedst i test, men de har deres eget system til at afprøve hjelmene. Det er et statsligt system de bruger, og som sagt minder det om Tænk og Bedst i Test.

Bell laver også et hav af flotte børnehjelme ligesom XLC har gjort i mange år. XLC børnehjelmen er lavet i Tyskland og i Tyskland er den meget udbredt. Der er lavet mange Bedst i Test i udlandet, hvor XLC har været i top 3 mange gange. Når der laves en test, er det desværre kun nogle få hjelme man tester, så det er ikke altid retvisende med en Bedst i Test.

En godkendt cykelhjelm til børn er godkendt før de producerer hjelmen. Fabrikanten leverer en hjelm, og hvis den bliver godkendt, bliver produktionen sat igang. Det er derfor producenten selv der sætter godkendelsen på hjelmen. Hvis en serie ligner hinanden, er det den første hjelm der blev godkendt, som sætter standarden for den færdige godkendte vare.

Man har i mange år været opmærksomme på at en cykelhjelm kan gå i stykker når den rammer en bil. Problemet opstår bagefter når barnet rammer jorden med en ødelagt cykelhjelm. Derfor er de dyre hjelme på markedet lavet anderledes end man producerede i gamle dage. Heldigvis rammer børn ikke så tungt som en voksen, så problemet er ikke så stort, men man tager alligevel hensyn.

Derfor skal du passe på med at spare for meget på dit barns første cykelhjelm. Der er desværre en del skidt på markedet hvor hjelmen importeres fra lande uden for EU. Når du køber en dyr og sikker cykelhjelm, kan den være udstyret med In-Mold eller med tråde der holder hjelmen sammen når den rammer første gang. In-Mold er en måde, hvor hjelmen er samlet så både inderhjelm og yderhjelm er produceret i et stykke. Det gør vægten mindre og hjelmen mere sikker. Tråde i hjelmen fungerer næsten som et trådhegn for at holde hjelmen samlet, selv om du rammer køleren på en bil før hovedet rammer jorden.

Lidt historie:

Da jeg var barn for mange år siden, var der ikke nogen som helst der brugte hjelm. Da Poul Nyrup en gang optrådte til et interview med sin cykel og en alt for lille hjelm, blev der gjort meget grin med hele situationen omkring cykler og cykelhjelmen. Men det var alligevel med til at sætte en trend igang for de politisk korrekte.

1977 blev det ved lov vedtaget at køre med styrthjelm på knallert, motorcykel og motorcykel med sidevogn. i 1950´erne blev det lovpligtigt at bære styrthjelm til motorsport.

Vi vil jo alle sammen beskytte vores børn og idag er det helt normalt at bruge sikkerhedssele. Har man en bil uden fabriksmonterede sikkerhedsseler fra før 1968, skal man ikke bruge selen. Sikkerhed og sikkerhedsseler var ikke noget man regnede for noget som helst. i 1976 blev det dog lovpligtigt at bruge sikkerhedsseler på forsædet. 1990 blev det også lovpligtigt at bruge sikkerhedssele på bagsædet i biler. 2004 blev det et krav om trepunktsseler på alle siddepladser i bilen.

Måske bliver det en dag et lovkrav om cykelhjelme til børn, eller et lovkrav til voksne om at bære cykelhjelm. Jeg frygter dog at mange voksne ikke vil køre på cykel, hvis det en dag bliver et lovkrav.

Skriv et svar