Cykeltasker, mobiltasker og transporttasker til cyklen.

Cykeltasker, mobiltasker og transporttasker til cyklen findes i mange forskellige variationer. Find mulighederne her.

Med en Bagageboks er du godt kørende og har dermed en god boks til styrthjelm, indkøb eller bare til avisen og et par solbriller. En bagageboks kan normalt låses og er i det hele taget praktisk at have på cyklen. Den monteres nemt og på et øjeblik kan du være kørende. Før var det meget brugt at køre med en ølkasse på cyklen eller knallerten og Polle fra Snave gav den lidt retro. Heldigvis er bagageboksen smartere i dag.

Det kan være nødvendigt med Beslag og Reservedele til Kurve og Tasker, så derfor er de fleste glade for at det er samlet et sted. Reservedele har måske ikke den store interesse for alle, men alligevel er det godt at kunne finde det.

Cykelkurve til bag på cyklen kaldes en Cykelkurv Bagkurv fordi den sidder bagerst. Bagkurven kan have forskellige størrelser og den kan være lavet af forskellige materialer. Lige fra plastic, rattan og pileflet. De fleste foretrækker en kurv hvor vandet ikke bliver liggende og her virker trådkurve, rattan og pileflet. Alle tre modeller lader vandet sive igennem på et øjeblik. Bagkurven kan fås så den følger stellet. Altså sidder på langs ligesom en bagagebærer. Det gør det nemmere at få cyklen gennem en dør. Sidder den på tværs kan cyklen hænge fast i kurven når du trækker den gennem døren. Det samme kan ske hvis du holder tæt sammen med andre cykler.

Cykelkurv Forkurv til cyklen kan enten være fastmonteret eller være en kurv der hænger på styret. De fleste kurve hænger på styret ved hjælp af to smarte kroge, der gør det nemt at tage kurven ind efter at du har handlet, eller hvis du ikke skal bruge den i en periode. Andre kurve kan låses fast, og det er jo smart hvis den skal bruges til transport af skoletaske eller lignende. Så er du sikker på at kurven ikke bliver stjålet på stationen eller i skolegården.

Cykelkurv KlickFix er en smart klik-metode hvor du kan klikke din cykelkurv af, hurtigt og nemt. KlickFix bruges til mange forskellige ting. Cykeltasker, kurve, kortholdere, mobilholdere og meget mere. KlickFix kan låses på nogle af modellerne, og du undgår derved tyveri. KlickFix holderen er en multiholder, så du kan skifte ud med en anden taske, kurv eller andet på få sekunder. Reisenthel er en af de cykeltasker som de fleste kender. Reisenthel fås i mange forskellige farver og med mange forskellige mønstre.

Cykelkurv Kæledyr er en forholdsvis ny ting inden for cykelkurve. Det med at have et kæledyr med på farten har altid været ved hjælp af en taske, men nu er hundekurven til cykel opfundet. Du kan selvfølgelig også bruge den til andre kæledyr. Inde i kurven er der på mange modeller en ring der gør det muligt at spænde hunden fast så den ikke hopper ud. Der er regnbeskyttelse og insektnet. En pude gør det behageligt inde i hundekurven og kurven er meget behagelig for hunden, katten eller et andet kæledyr.

Cykelkurve Børnecykler er en hel kategori for sig. Hvis dit barn foretrækker Disney kurve eller en lyserød kurv, så er der altid mange at vælge imellem. Det kunne også være en børnekurv med motivet Frost. Frost er oppe i tiden lige nu og børnene elsker de geniale historier bag tegnefilmen. Nogle børnekurve har Turtles som motiv og andre har Disneys Anders And som foretrukken cykelkurv.

Kender du den smarte Drikke rygsæk – Hydration Bag som cykelrytterne kører med. Drikke rygsækken gør det meget nemt at drikke undervejs uden den traditionelle drikkedunk. En Hydration Bag – drikkerygsæk har en slange der går ud til cykelrytteren. Den kommer fra rygsækken som har et lager af vand indvendigt. Drikkerygsækken er foretrukket af rigtig mange, da det fritager dem for at rode rundt med en drikkedunk.

Mobil Tasker og Holdere er meget anvendt på MTB cykler og under sport i det hele taget. Det er virkelig smart at kunne komme til GPS, kort og telefonen under kørsel i skoven eller på racercyklen. Mobiltasker fås til både Android og iPhone mobiler i mange forskellige størrelser. Mobiltasker er vandtætte og kan alligevel bruges gennem det plastic der beskytter telefonen mod vand. En mobilholder kan sidde fastmonteret eller på en midlertidig anordning som f.eks. det smarte KlickFix system.

Rattan og Pileflet cykelkurve er ved at finde indpas på cyklen. Rattan er fremstillet af plastic og holder normalt meget længe. Det ser ikke så naturligt ud som en pileflet cykelkurv, men mange vil lige så gerne have en pileflet cykelkurv som en cykelkurv af rattan. Pileflet er lavet af rigtige mennesker, og kan derfor have små fejl. Pileflet kan også nogen gange været knækket. Og i de lande som laver dem, er det ikke noget de bemærker. Sådan er kvaliteten bare.

Sadeltasker bruges på MTB og på racercykler. De små sadeltasker bruges til lappegrej og en lille pumpe. De lidt større sadeltasker kan rumme lidt mere værktøj og måske en ekstra cykelslange og er sadeltasken rigtig stor, kan den måske også rumme et foldedæk. Sadeltasker bruges ofte i stedet for en bagskærm, da de lige tager det værste vand før man bliver ramt. Sadeltasker fås i mange forskellige designs. Nogle har klik lås og andre monteres helt fast på cyklen. KlickFix er også en mulighed for hurtig betjening når den skal sættes på eller tages af i et snuptag.

Steltasker Foran bruges til at sætte på stellet. De hænger ned over stellet og er ligeligt fordelt med et rum på hver side af stellet. De kan typisk klikkes sammen når de hænger ned over stellet så de ikke falder af under kørsel. Steltasker bruges mest af folk på racercykler på de lidt længere ture hvor vægten ikke betyder helt så meget. Steltasker er ikke så almindelige på cyklen som en almindelig taske under sadlen.

Tasker og Backpacs til dem der skal bruge en god taske på turen rundt i verden. Backpacs kan selvfølgelig også bruges her hjemme til skole, lejrturen eller andre formål hvor du skal bruge en god stor taske. Backpacks fås i mange forskellige størrelser og designs, så der er mange at vælge imellem. Nogle er direkte designet til kvinder, og mange er designet til herreturen. Backpacs bliver mere og mere almindelige i de danske butikker. Måske inspireret fra udlandet, hvor mange flere bruger taskerne.

Tasker til iPad og Computertasker er smarte. Vi vil jo gerne passe på vores dyrebare computere og iPads, så en taske til iPads eller som computertaske er en gave til dig. En computertaske til når du er på farten er en god investering. Er uheldet ude kan taskens pris nemt være tjent ind på et øjeblik. En iPad tåler ikke særlig mange slag før den går i stykker.

Når man skal transportere større ting i bilen er transportkurve næsten det eneste der virker. Transportkurve har en rigtig størrelse og form og er lavet til transport. Mange har en mælkekasse eller en taske stående, men en rigtig transportkurv er nu meget bedre at investere i. En transportkurv er bygget omkring stærke materialer der holder, så hvis ikke du hellere vil have en transporttaske, så er den genial.

Transporttasker kan for nogle mennesker være den eneste løsning. Transporttasken kan nemt flyttes fra sted til sted lyn hurtigt, og så er den meget egnet til at transportere en cykel i. Nogle transporttasker kan pustes op så cyklen bliver meget bedre beskyttet. I lufthavnen eller på flyveren kan tasken godt blive lidt mast hvis den ikke ligger øverst, og her er det godt at have beskyttende luft i tasken. Der findes selvfølgelig mange modeller, men de fleste har en genial løsning. Transporttasker kan også være lavet til et hjulsæt, men også her er beskyttelsen vigtig for at hjulsættet ikke bliver ødelagt under transporten. Så vælg taske med omhu.

Trolley er en taske på hjul. Du ser sikkert ældre mennesker køre rundt med indkøbsvarer i en trolley som de hiver efter sig i supermarkedet. Den velkendte trolley er også produceret til unge mennesker. Lækkert design, friske farver og nogle langt bedre materialer. Selv de små hjul kører meget bedre end de gamle pensionist vogne på hjul. De nye modeller Trolley har også en meget bedre og snu måde til at folde vognen sammen. Smart og hurtigt.

Der findes Business Line trolley som ligner en direktør taske og andre modeller der mest ligner en rygsæk med hjul. De findes nok ikke meget bedre der ude. Der findes også en del flotte modeller fra KlickFix.

Uanset hvilken taske du end måtte vælge og hvilket formål den skalle passe ind med, så husk at den skal holde længe. Mange køber en billig taske i et supermarked og efter 2 gange, kan den ikke holde mere. Måske er der kommet et lille hul eller måske er lynlåsen gået i stykker. Hvis det er for billigt, så er varen sikkert også produceret billigt. Så i stedet for at gå efter billigt, så gå efter tilbud. Et tilbud kan også være til en god pris. Tilbud kan være restpartier eller sidste års farver eller måske er der kun få tilbage på lageret. Men lad være med at købe det for billigt. Hvis prisen er dobbelt så høj for noget der holder tre gange længere, så har du alligevel fået mere for pengene.

Husk også at kig efter om det er vandtæt eller måske bare stænktæt. Det er jo ikke sikkert at man absolut skal bruge noget som er 100% vandtæt. Det er jo sjældent at tasken skal sænkes under vand. Og når man selv bliver for våd, vil man i de fleste tilfælde tage tasken med ind i tørvejr. De fleste mobiltelefoner er vandtætte i dag, så hvis din mobiltaske ikke er 100% vandtæt, så gør det jo ikke så meget, men er din telefon ikke vandtæt, så er gør det alt.

XLC og KlickFix er nogle af dem der producerer rigtig mange forskellige tasker. De har været producenter i rigtig mange år og kvalitet er deres et og alt. De lever af at lave kvalitetstasker og derfor gør de meget ud af at sælge det bedste. XLC og KlickFix er meget stort i Tyskland og vores nordiske nabolande. Der har det været solgt i rigtig mange år. I Danmark har vi ikke været med helt så længe, men KlickFix er ved at blive et stort marked i Danmark med deres geniale løsninger. XLC kommer fra Tyskland, og de producerer stort set alt til cykelbrancen. De laver alt fra styrthjelme, dæk og smådele og så også tasker.

Basil er også et af de mærker som laver kurve til cykler. De laver trådkurve af forskellige slags og trådkurvene er belagt med plastic der forlænger levetiden for cykelkurvene. Basil er kvalitet til en god pris og henvender sig mest til de der vil have et godt produkt til en lav pris. Basil laves i mange forskellige mål og er lige til at montere på cyklen. Mange gange følger der monteringsbeslag med og andre gange er det tilkøb. De fleste har alligevel det beslag der skal bruges siddende på cyklen i forvejen, og så er der jo ingen grund til at købe ekstra udstyr til skraldespanden.

Efter et kig rundt på A24.dk er der mange muligheder for at gøre et godt køb. Uanset om du mangler cykeludstyr, reservedele eller ny cykel, finder du gode priser og en række tilbud som der ikke findes andre steder.

Forfatter Lars Mikkelsen 06-11-2016

 

Skriv et svar